Wegetariański gyros

Blog / Dieta / 5 czerwca 2015

Usunięcie z diety mięsa ma pewne negatywne konsekwencje. Nie mogę jeść jednego ze swoich ulubionych dań – gyrosu. Gyrosu takiego robionego sposobem domowym, według przepisu mojego taty. Jednak od czego jest tofu! Raz zrobiłam takie danie na spróbowanie i teraz wegetariański gyros na dobre powrócił do naszego menu.

Składniki:

– tofu
– papryka – tu żółta, ale to kwestia preferencji smakowych
– cebulka
– przyprawa gyros
– sól wg uznania
– pieprz wg uznania

Sposób przygotowania:

Wszystkie składniki kroimy w kostkę. Wrzucamy do miski, doprawiamy solą i pieprzem i dodajemy przyprawę gyros. Może taka mieszanka postać chwilkę w lodówce, wtedy składniki nasycą się przyprawą. A jak śpieszy się, to można wszystko wrzucić na rozgrzaną patelnię. Smażymy pod przykryciem, aż uznamy, że wszystko jest gotowe do jedzenia. Z czym podawać? Można zjeść danie samo, z chlebkiem lub ryżem.

cyclingirl.pl

cyclingirl.pl1

Untitled design


Tagi:



Ania
Ania
Od 2 lat dumna posiadaczka roweru szosowego. Sezon 2013 poświęciła na dopasowanie roweru, aby w 2014 roku startować w ramach Pucharu Polski w Rowerowych Maratonach Szosowych. Rok 2015 to co raz dłuższe dystanse. Osiągnięcia 2014: pokonanie dystansu 336 km w 20 h i I miejsce w kategorii K2 w Pucharze Polski w Rowerowych Maratonach Szosowych. Marzy, aby kiedyś przejechać 1008 km w 3 dni.




Previous Post

Podsumowanie maja

Next Post

Maraton szosowy w Łasku





You might also like


More Story

Podsumowanie maja

W kwietniu nie było czego podsumowywać. 3,5 tygo­dnia spę­dzone na cho­ro­wa­niu nie roz­ta­czały przede mną...

1 June 2015